Cos de Cumparaturi

 x 
Cart empty

Cauta in E-Shop

Catalog produse

Login CLIENTI

Free Shipping

Producatori

Cel mai vandut produs


PDFPrintEmail
Rating: Not Rated Yet

aKtivTHERM 10L - Termoizolatie interior

PROMO: Toamna ASTA la achizitionarea unei galeti de 10 litri aKtivTHERM primesti CADOU 2 litri Amorsa AT.

In plus ai DISCOUNT 10% fata de pretul de lista.

Data start promotie: 01.09.2014
Data sfarsit promotie: 30.09.2014
Pretul contine TVA 24%
Price:
Base price with tax: 510,00 Lei
Sales price: 459,00 Lei
Discount: 51,00 Lei
Ambalaj:

Description

Descriere Produs

Izolatia aKtivTHERM® combina izolatori termici moderni pentru a atinge proprietati maxime de izolatie termica intr-un strat extrem de subtire. Aceasta aduce noi solutii de izolare a cladirilor si a constructiilor.

aKtivTHERM® este un produs profesional, de calitate superioară avand 2 functii principale: de termoreflexie (respinge caldura) si izolare termica.
Principala sa componenta sunt microsferele de sticla 3M (particule goale si partial vidate, extrem de usoare, foarte rezistente la apa si umezeala, formate din sodiu-boro-silicati de sticlă si stabile d.p.d.v. chimic) care prin proprietatile sale influenteaza substantial confortul termic din incapere.
aKtivTHERM® functioneaza pe baze diferite decat alte materiale de izolatie termica cunoscute: polistiren sau fibre minerale. aKtivTHERM® are, datorita tehnlogiei lui de fabricatie, proprietati termoreflectante a razelor infrarosii (cca.82%). Ca urmare se obtine reducerea transferului termic prin radiatie din peretii exteriori ai cladirilor, respectiv reducerea cantitatii de caldura ce patrunde vara prin peretii exteriori si reducerea pierderilor de caldura din interior pe timpul iernii.

Elemente caracteristice principale ale izolatiei aKtivTHERM®:

 • capacitate excelentă de izolare chiar şi în straturi subţiri de pănă la 1 mm
 • reduce costurile la incalzire/racire cu 30%;
 • impiedica formarea igrasiei si mucegaiului - PERETELE RESPIRA;
 • are o aderenta excelenta pe orice suprafata (aderenta 0,8Mpa) si se adapteaza la schimbarile climaterice
 • material ignifug si complet neinflamabil (clasa de reactie la foc A1);
 • nu produce si nu intretine arderea, nu degaja substante toxice si ofera protectie impotriva propagarii flăcărilor;
 • reflecta caldura catre sursa de provenienta;
 • aderenta ridicata pe orice suprafata (beton,glet de ghips,rigips,panouri prefabricate,lemn,sticla,OSB, etc)
 • simplu si rapid de aplicat.

aKtivTHERM® este un material ideal pentru izolarea termică a pereţilor interiori, acolo unde dorim să obţinem un confort termic în încăpere prin acţiunea de creştere a temperaturii suprafeţei pereţilor şi de a influenţa economia de energie în combinaţie cu gestionarea controlată a reglajului termic al sistemului de încălzire. Încercările efectuate şi în special experienţa utilizatorilor, dovedesc că în funcţie de categoria clădirii şi a regimului de încălzire se poate economisi pentru încălzire cel puţin 30 %.

Domenii de Utilizare

BENEFICII MAJORE
Eficienta ridicata a izolatiei termice aKtivTHERM® comparativ cu alte materiale de izolatie termica;
Durata lunga de viata, intretinere minima, protectie anticondens si antiumiditate a structurilor suprafetelor;
Rapid si simplu de aplicat, randament ridicat in aplicarea izolatiei termice prin pulverizare, aplicarea direct pe suprafata fara necesitatea de a monta schele, etc.
Neinflamabil, ecologic şi igienic, prin aplicare şi uscare nu emana substante chimice; aKtivTHERM® poate fi aplicat pe orice materiale, de diferite forme si dimensiuni.

DOMENII de UTILIZARE
Construcţii de locuinţe, clădiri publice, spaţii comerciale si de birouri, spatii industriale, echipamente de productie, vehicule de călători şi de marfă, etc.

Rezidential
Construcţii noi şi renovări de constructii vechi.
Izolarea termică pereti, tavane, podele, izolaţie pentru încălzire prin pardoseală, reabilitare termica, înlăturarea cauzelor aparitiei mucegaiului în mansarde si poduri şi eliminarea suplimentară a caldurii radiante în lunile de vară.
Cladiri publice
Cladiri de birouri, centre comerciale, culturale, hoteluri şi restaurante, echipamente, şcoli, spitaluri, spa-uri, sali de sport, etc . Reducerea consumului de energie a clădirilor şi creşterea eficienţei de echipamente tehnice în cladiri: izolaţia termică a clădirii, sistemelor de încălzire, conducte, echipamentelor de aer condiţionat, camere frigorifice, pardoseli incalzite. Îmbunătăţirea calităţii mediului interior / ambientului.
Spaţii comerciale si industriale
Reducerea consumului de energie a clădirilor şi halelor de producţie, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, a temperaturii incaperilor de lucru. Reducerea consumului de energie şi creşterea eficienţei echipamentelor tehnologice, a conditiilor de siguranţă a muncii.
Utilaj tehnologic
Utilizarea izolatiei fără a crea o structura de montaj, cu randament ridicat, prin aplicarea într-un strat subţire, asigurand o economie maxima a spatiului util. Eficienţa izolarii termice: min. 40ºC la +150ºC. Aplicarea direct pe suprafata utilajelor tehnologice. aKtivTHERM® poate fi aplicat in straturi impermeabile de protecţie şi de construcţie.
Alte caracteristici: costuri reduse, viaţă lungă, intretinere minima, usor de aplicat.
Transportul de călători şi de marfă
Izolaţia termică totală a interioarelor vehiculelor, autobuze, pereţii vagoanelor, consumul redus de energie şi creşterea eficienţei sistemelor de aer condiţionat, încălzire şi de congelare.
Previne pătrunderea caldurii provenite de la motor în interiorul vehiculului.
Îndepărtarea şi prevenirea aparitiei mucegaiului
Suprimarea efectelor structurale ale anvelopei clădirii, deficienţe (punţi termice, spatii insuficient izolate), inlaturarea aparitiei condensului pe pereţii reci în încăperi cu umiditate crescută.
Izolatia aKtivTHERM® indeparteaza formarea ciupercilor in mediul cu umiditate crescuta.

aKtivTHERM® si apa
Pe pereţii aflati in medii sarate si cu umiditate foarte ridicata nu se garanteaza eficienţa şi durata de viaţa a aKtivTHERM®. De aceea se recomanda folosirea tencuielii IZOHEAT inainte de aplicarea izolatiei.
În locurile în care există contact direct cu apa, este necesar a proteja izolaţia termică. De exemplu la conductele de apă caldă sau rece izolate cu aKtivTHERM® se va aplica mai intai o vopsea de impermeabilizare pe baza de polimeri.

Punctul de roua
aKtivTHERM® aplicat pe suprafata elementelor de constructie creeaza un strat anticondens. Acest lucru face ca elementul de constructie sa fie protejat de umiditate excesiva, de aparitia mucegaiului si permite imbunatatirea parametrilor sai ( durabilitate, proprietati termoizolante). aKtivTHERM® poate fi aplicat la sistemele de refrigerare si aer conditionat.

Acumularea frigului in perete
aKtivTHERM® elimina acumularea frigului in perete. Atunci când ventilaţia asigura o răcire bruscă a interiorului, aKtivTHERM® incalzeste suprafaţa tratată si are astfel un efect rapid de incalzire a temperaturii din incapere. Pereti trataţi cu izolatia aKtivTHERM® absorb căldura, si o reflectă in acelasi timp spre interior.
Proprietăţile declarate pot fi uşor verificate prin atingerea cu mîna a izolaţiei termice aplicata pe perete. Nu veti mai simti rece peretele pe care este aplicat aKtivTHERM®, ci mai degrabă veti simti caldura stratului, intrucat căldura din stratul izolator se va reflecta înapoi în mâna dumneavoastra.
aKtivTHERM® este ideal pentru izolarea clădirilor, a pompelor de caldura, a cazanelor cu condensare de gaz, încălzirea în pardoseală, încălzitoare electrice şi a infrastructurii.

Sisteme de încălzire prin radiatie
Izolatia aKtivTHERM® scurtează timpul necesar pentru a ajunge la temperatura dorita in interiorul camerei . Căldură transferata de circulatia aerului şi de panourile radiante nu este absorbita de pereţi, dar este colectata în pereţi interiori şi echipamente. În timpul opririi sistemului de incalzire caldura acumulata va asigura stabilitatea termica a mediului interior/ambientului. Panourile infraroşii necesare pentru funcţionarea corectă ar putea izola o încăpere bine încălzită, insa pereţii trebuie să fie în măsură să radieze căldură în interior. Panourile cu infrarosu nu funcţionează suficient, în cazul în care peretele nu reuşeşte sa pastreze caldura in interior, permitand pierderea caldurii in exterior. Izolatia aKtivTHERM® reflecta radiaţiile electromagnetice şi pastreaza in compartimentarile interioare ale peretelui caldura, creeand astfel confort termic.

Economii la încălzire
aKtivTHERM® aplicat pe pereţii reci, pe suprafetele interioare ale elementelor de constructie, tavan sau podea creează un strat de izolare termică, care izoleaza impotriva frigului.
În acest fel peretii tratati isi vor pastra temperatura si astfel incalzirea incaperii se va face mai rapid si se va mentine confortul termic al ambientului. In timpul scurs prin intreruperea surselor de incalzire, aKtivTHERM® previne pierderea caldurii in exterior, pastrand-o mai mult in interior.
aKtivTHERM® este un material aeropermeabil, limiteaza formarea condensului si a vaporilor de apa si impiedica formarea igrasiei. Datorită grosimii mici de aplicare aKtivTHERM® asigura economie de spatiu si, de asemenea, pot fi tratate orice suprafete in vederea izolarii acestora impotriva umiditatii.
Beneficiile izolatiei termice la interior
Comparativ cu izolaţia exterioara, aKtivTHERM® izoleaza peretii exteriori, astfel încât acesta previne pătrunderea aerului rece din exterior si de la fundaţii, precum si previne disiparea căldurii în structura acoperişului. Izoleaza si reflecta caldura in camera, eliminând radiaţiile reci din ziduri, nu diminuează spatiul util, nu creează condens şi mucegai pe suprafaţa pereţilor, creează un finisaj atractiv din punct de vedere vizual.

Parametri Tehnici

PARAMETRI TEHNICI:

 • Forma materiala: material de etansare pe baza de apa
 • Functii: izolatie termica, termoreflexie
 • Compozitie: microsfere de sticla 3M, aditivi, dispersie
 • Grosime de aplicare: 0,8 mm - 1,0 mm
 • Coeficient de conductivitate termica efectiv – λ (pe zid de caramida): 0,046 W/mk<!
 • Coeficient de conductivitate termica efectiv – λ (pe geam tip termopan): 0,0196 W/mk
 • Coeficient de transmitanta termica – Ust (W/m2k): imbunatatire cu 13,7% pe suprafata aplicata;
 • Rezistenta termica - R (m2K/W): imbunatatire cu 24.9% pe suprafata aplicata;
 • Rezistenta termica dupa aplicare: -40ºC la +150ºC fara pierderea proprietatilor declarate
 • Clasa de reactie la foc, fum si punct de ardere: A2 - s1 – d0
 • Rezistenta de difuzie: µ= 30
 • Aderenta la substrat : 0,8 Mpa
 • Densitate la tº 20ºC; URA 50%: 380+/-0,2%
 • Permeabilitatea la vaporii de apa: 117,21 g/m2d
 • Temperatura mediului la aplicare: + 2ºC la +55ºC
 • Ambalaj de livrare: 2.5l, 5 l , 10 l , 15 l, 20 l
 • Garantia dupa aplicare: 10 ani

Mod de Aplicare

INSTRUCTIUNI de APLICARE

Substrat
Suprafete interioare acoperite cu mortar de var-ciment, beton, glet de ghips, rigips, panouri prefabricate, lemn si produse derivate din acesta, suprafete metalice, sticla si multe altele, oriunde se impune sa se asigure izolarea termica si nu se poate utiliza corespunzator alte materiale sau modalitati de aplicare (de ex. cladiri cu fatade deosebite unde nu se poate aplica izolarea exterioara prin acoperire cu materiale izolante).

Pregătirea stratului suport
aKtivTHERM® se aplică pe o suprafaţă solidă, uscată şi curată. La utilizarea pe un material aplicat anterior – suprafaţa acestuia trebuie degresată şi penetrată. Dacă pe suprafaţa în cauză au fost aplicate mai multe straturi de material acestea trebuie înlăturate. Neregularităţile şi fisurile se vor nivela cu glet pe baza de marmura STUCCO Uni .
Înaintea de aplicarea pe o suprafaţă absorbantă trebuie să se formeze o punte de conjuncţie. Recomandam, pentru refacerea tencuielii, sa utilizati IZOHEAT - tencuiala termo-hidroizolanta care face parte din sistemul aKtivTHERM® .
In final suprafata se amorseaza cu AT Amorsa care face parte din sistemul aKtivTHERM® .
În cazul în care suprafaţa este atinsă de igrasie aceasta trebuie înlăturată mecanic după care suprafaţa trebuie tratată împotriva acesteia cu produse antimucegai, spalata si uscata dupa care suprafata va fi lăsată să se usuce.
Ulterior se va aplica termoizolatia aKtivTHERM®
Tencuiala veche: picturile vechi, straturile de tencuiala imbatrinite de vreme, straturile de ipsos trebuie razuite, reparati gaurile si aplicati o amorsa de penetrare pe întreaga suprafaţă.
Tencuielile noi: trebuiesc slefuite si amorsate.
Substraturi metalice si non-absorbante: acestea vor fi grunduite cu substraturi non-absorbante (liant de calitate cu pulbere de siliciu).
Pentru ca primul strat de aKtivTHERM® sa nu alunece atunci când este aplicat pe suprafata, pe metalele de bază trebuie să se aplice mai intai o vopsea pentru a preveni rugina, apoi stratul de aKtivTHERM® şi doar apoi vopsea de penetrare .
Podea: se aplică pe suprafatele reparate, amorsate, cu rola, prin pulverizare, sau cu gletiera într-un strat de 1.0 mm. Pe podeaua izolata astfel se aplica direct încălzirea prin pardoseală

Pregatirea materialului si Diluare
aKtivTHERM® este livrat în stare de aplicare directă făra diluare. Poate să se dilueze funcţie de necesităţi şi mod de aplicare cu apă în vederea unei întinderi uşoare. După amestecarea temeinică materialul este pregătit pentru aplicare.

IMPORTANT: Materialul se va amesteca (omogeniza) cu un agitator de mica viteza (bormasina) timp de 3-5 minute. Viteza de amestecare trebuie sa fie cuprinsa intre 200-300 rotatii/minut pentru ca microsferele de sticla 3M sa nu se deterioreze ( sa nu se sparga) iar efectul de izolare sa se piarda. La fiecare 20-30 minute materialul se omogenizeaza din nou pentru ca microsferele de sticla 3M se lasa la fundul ambalajului!

MOD de APLICARE

Fise Tehnice

Documente descrcabile

 

 

 

Reviews

There are yet no reviews for this product.

Produse: